Nováčik z Prešova začal s 28 hráčmi, novými len Poliaček a Al Rashidi

11.06.2008 Prešov

Prešov 11. júna (TASR) - V stredu ako druhý tím slovenskej futbalovej Corgoň ligy odštartoval s letnou prípravou aj nováčik Tatran Prešov. Trénerovi Romanovi Pivarníkovi sa na úvodnom tréningu hlásilo 23 hráčov do poľa a ...
Úplne novými tvárami boli v stredu v kabíne mužstva bývalý slovanista Miroslav Poliaček a kuvajtský brankár Khaled Al Rashidi. Káder sa však v Prešove veľmi meniť nebude, klub má s oporami, ktoré vybojovali najvyššiu súťaž, podpísané dlhodobé kontrakty. "Pohyb v kádri bude minimálny, jedinou už istou akvizíciou je Miroslav Poliaček zo Slovana Bratislava. Samozrejme, že ešte pracujeme na posilnení vytypovaných postov, no tam ešte nie sú podpísané dohody, preto je to zbytočné medializovať, " povedal pre TASR športový riaditeľ Tatrana Erik Bogdanovský. V médiách sa skloňovali v súvislosti s príchodom do Prešova najmä mená Andreja Porázika a Pavla Deváteho.
Suverén uplynulého ročníka I. ligy sa najprv bude pripravovať v domácich podmienkach do 15. júna, na pláne má do toho času odohrať len jeden modelovaný zápas medzi sebou (14. júna). Následne sa Prešovčania presunú na kondičné sústredenie do Vysokých Tatier (od 16. do 21. júna). Po návrate ich až do 4. júla čaká opäť príprava v domácich podmienkach vyplnená sériou prípravných zápasov s Košicami "B", Rimavskou Sobotou a maďarským Miškolcom. Od 4. júla absolvujú Prešovčania herné sústredenie v moravských Luhačoviciach (od 4. do 12. júla). V rámci neho sa skonfrontujú so Slováckom, Zlínom a generálkou na ligu má byť duel so Sigmou Olomouc.

Program letnej prípravy futbalistov Tatrana Prešov pred corgoňligovou sezónou 2008/09:

11. -15. júna: príprava v domácich podmienkach
14. júna: prípravný modelovaný zápas
16. -21. júna: kondičné sústredenie vo Vysokých Tatrách
17. júna: prípravný zápas v Liptovskom Mikuláši s Prievidzou
23. júna-4. júla: príprava v domácich podmienkach
24. júna: prípravný zápas s Košicami B
28. júna: prípravný zápas s Rimavskou Sobotou
1. júla: prípravný zápas s Miškolcom
4. -12. júla: herné sústredenie v Luhačoviaciach
5. júla: prípravný zápas s 1. FC Slovácko
8. júla: prípravný zápas s FC Tescoma Zlín
12. júla: prípravný zápas so Sigmou Olomouc
 

Vyberte región

mark